Tess- december 2018

op .

Wij mochten met Stichting lach voor een dag mee naar het landgoed van Sinterklaas. Voor ons een weekend met een gouden randje!

Vrijdagavond arriveerden we op Duinrell waar onze lieve vrijwilligster Tanja ons op stond te wachten. Het huisje was helemaal versiert en stond vol met boodschappen, en er lag een brief van Sinterklaas! Of we de volgende dag om 10 uur klaar wilden staan.

De volgende morgen kwam er om 10 uur een onwijs lieve Piet met 2 pieten pakjes voor Lizzy en Tess en nam ons mee naar het park. Niets was deze Piet te gek. In de draaimolen, in de zweefmolen, drie keer achter elkaar in de achtbaan, van de glijbaan tot ze er misselijk van werd, ze deed het allemaal. Om 12 uur zijn we opgehaald door Taxi Piet. Hij bracht ons naar het restaurant. Bij de lunch was de mogelijkheid om met de andere ouders te praten terwijl de kinderen voorzien werden van glitter tatoeages. Na deze lunch was het tijd voor de magische pieten parade. Lizzy ging bij politie Piet in de auto want dan mocht ze de sirene aanzetten. Tess wilde graag in de trein naast de hulp hond van een vrijwilliger zitten. Écht een geweldige ervaring om mee te rijden in deze parade, en naar al die mensen aan de kant te zwaaien.

Daarna gingen we snel door naar het SiSasinterklaasconcert waar de kinderen lekker konden zingen en dansen. Een meet en greet met Sita en Sinterklaas mocht natuurlijk niet ontbreken.

Toen we aan het eind van de dag bij ons huisje aan kwamen stond er een heerlijke gourmet op ons te wachten. Tijdens het eten was daar opeens bezoek: Sinterklaas met 2 pieten stonden opeens met een flinke zak cadeautjes in ons huisje. Wat zijn onze meiden verwent zeg.

De volgende morgen was het gelijk weer dolle pret want daar stond opeens het paard Amerigo in de gang. Na even met Amerigo gekroeld te hebben zijn we nog even het park in geweest. Later was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Lizzy en Tess zijn door Taxi Piet naar de hoofd ingang gebracht waar de rest van de pieten en vrijwilligers ons uit stonden te zwaaien.

Niets was dit weekend te gek voor de vrijwilligers en onze eigen Piet. Jullie hebben onze meiden laten stralen en laten genieten van alles wat mogelijk was.

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor dit weekend met een gouden randje.Tess foto aangepast

Wesley - december 2018

op .

Wij mochten met de stichting Lach voor een Dag naar het landgoed van Sinterklaas op Duinrell. Wow, wat was dat geweldig! Wij hadden onze 3 jongens nog helemaal niks verteld van te voren. Het was echt een superverrassing voor ze. Op vrijdag kwamen we aan en daar werden we heel hartelijk welkom geheten door Sandra. Zij bracht ons naar ons huisje. Bij aankomst was daar al de eerste verrassing. Allemaal lekker eten voor het ontbijt, lekkere snoepjes, chipjes en drankjes. Een bak vol pepernoten en kleurboeken maakte het plaatje compleet. 's Avonds zijn we heerlijk gaan zwemmen in het tikibad. Daarna allemaal heerlijk naar bed. Onze jongens slapen thuis met zijn drietjes op 1 kamer, hier 2 bedden aan elkaar geschoven en voila 3 kids een slaapplek bij elkaar.

Op zaterdag werd er om half 10 aangeklopt, of we met zijn allen op de foto wilden, tuurlijk! Om 10 uur kwam Sandra met onze Piet voor deze dag. Ze hadden voor de jongens 3 pietenpakken meegenomen. Jongste en oudste meteen omgekleed, middelste wilde alleen de baret op. Prima alles mag en niks moet. Met Piet en Sandra naar een opstapplek gelopen waar nog meer gezinnen stonden te wachten. We zouden met een golfkar naar het park gebracht worden maar voor die er was kwam de Duinrelltrein, daar pasten we bijna allemaal in, geweldig. Om kwart over 12 zouden we weer verzamelen bij la place voor een gezamenlijke lunch. Tot die tijd konden we het park verkennen. Van alles bekeken en ingegaan. Piet was ook voor alles in! 

Nog even in het huis van sinterklaas geweest. Daar konden we van alles zien, pietenschool, kluisjes voor de pieten, keuken, slaapkamer van Sinterklaas en de pieten en de pakjeskamer met een heuse pakjeskluis. Voordat we naar de lunch gaan wilde de middelste toch ook zijn pietenpak aan dus terug naar het huisje om even om te kleden. Na de lunch mochten we meerijden in de pietenparade en daarna naar het Sisa Sinterklaasconcert met Sita, divapiet, partypieten en Sinterklaas. Vervolgens na afloop op de foto en daarna lekker nog even het park in. Jammer genoeg begon het wel steeds meer te regenen. Op naar het huisje dan maar.

Bij thuiskomst in het huisje weer een superverrassing! Een bakplaat met lekkere vleesjes, stokbrood en sausjes. We wilden net aan tafel toen er gebonkt werd op de deur. Tot onze verrassing stond daar Sinterklaas met 3 pieten met een grote zak cadeautjes. Oh, wat waren de kindjes blij! Na het eten nog even bowlen/ kegelen en vervolgens naar bed. Drie doodvermoeide jongetjes!

Zondagochtend eerst lekker ontbeten met de broodjes die we hadden gekregen. Daarna lekker nog even een spelletje spelen. Tot er ineens weer 3 pietjes voor de deur stonden. Ook "ons" Pietje. Ze kwamen even goedemorgen zeggen. Zo leuk, jongste ook weer superblij, kon nog even een dikke knuffel geven aan haar. Toen zijn we nog even het park ingegaan, lekker even wat gegeten en toen was het alweer tijd voor de pietenparade. Nu konden we de stoet bekijken vanaf de grond, ook indrukwekkend en leuk!

Daarna even terug naar het huisje om de zwemspullen te halen. Sandra kwam nog "tattoo's" zetten bij de jongens, vonden ze echt te gek. Na het zwemmen kwam Sandra ons samen met Piet en haar dochter gedag zeggen. De jongens in een golfkar met een aantal pieten naar de receptie en wij er in de auto achteraan. Daar aangekomen de kids overzetten in de auto.

We kregen nog een heerlijk uitzwaai als afscheid van de pieten. De jongens liggen moe maar tevreden te slapen. Ik kan terug kijken met een big smile op mijn gezicht!! Dit was echt een geweldig weekend. De middelste zegt al “dit ga ik nooit meer vergeten!” Dank jullie voor dit geweldige weekend!Wesley fotovierkant4

 

Elin - december 2018

op .

Wij mochten in het eerste weekend van december naar ‘het landgoed van Sinterklaas’ in Duinrell. Wat hebben we genoten! We zijn het hele weekend in de watten gelegd!

Op vrijdag kwamen we aan bij Duinrell en daar werden we bij de receptie opgewacht door de vrijwilligers van stichting Lach voor een Dag. We werden naar ons huisje gebracht en daar werden we al verrast doordat het huisje versierd was met ballonnen, slingers en allerlei lekkers. Er lag een brief op tafel dat we de volgende dag om 10 uur klaar moesten staan voor de volgende verrassing. Dat wilden we natuurlijk wel!

En na een nacht heerlijk te hebben geslapen stond er de volgende morgen, even voor 10 uur ineens een Piet voor de deur, samen met Diana. De kinderen waren erg enthousiast omdat er een Piet bij was en ze kregen een prachtig pietenpakje.
Daarna zijn we naar het attractiepark gegaan. Hier hadden we de mogelijkheid om te genieten van alles wat het park biedt en tot onze verbazing liep de Piet de hele dag met ons mee. Ze vroeg aan ons, en vooral aan onze jongste dochter, wat we wilden doen en zij ging overal mee naar toe. Ze, Piet Joy, deed ontzettend leuk mee met alle activiteiten en heeft het ons erg naar de zin gemaakt.

We kregen tijdens deze dag een lunch aangeboden, we mochten meerijden in de ‘Pietenparade’ en we mochten door de “nooduitgang” naar binnen bij het SiSa Sinterklaasconcert. Tijdens dit concert werden de kinderen ook weer enorm in het zonnetje gezet! Ze mochten vooraan zitten, ze kregen een lichtgevende ‘toverstaf’ en hadden alle ruimte om te dansen en te springen!

Na dit alles waren de kinderen uitgeteld door de fantastische dag en toen we bij ons huisje aankwamen werden we weer verrast. De tafel was voor ons gedekt, er stond een gourmetset klaar met vers stokbrood en een vleesschaal in de koelkast. We vonden het geweldig dat de mensen van de stichting er zelfs aan hadden gedacht om ons rustig als gezin te laten eten na deze overweldigende dag. Toen we bijna klaar waren met eten werd er ineens aan de deur geklopt, en wie stond daar voor de deur? Sinterklaas en twee Pieten! Alweer een geweldige verrassing! De Pieten hadden een zak vol cadeaus mee die werden uitgedeeld aan de kinderen. Wat hebben we genoten! De blije gezichtjes van de kinderen bij het zien van Sinterklaas, daar geniet iedere ouder van. Moe maar voldaan hebben we nog een nacht geslapen in ons huisje.

De volgende morgen hebben we heerlijk gezwommen in het Tikibad. Ook daar hebben we ons erg goed vermaakt en genoten van elkaar. Rond 14:00 uur gingen we weer naar huis. Ook nu werden we verrast door Diana en de Pieten die ons uit kwamen zwaaien. Onze jongste dochter mocht eerst nog een rondje mee in een golfkarretje, en op schoot bij haar lievelingspiet, Joy! Ze straalde van oor tot oor! Daarna zijn we met een glimlach op ons gezicht naar huis gereden, een glimlach die er tot nu toe nog steeds is.

Wat hebben we genoten! En wat voelden we ons speciaal! Dit is allemaal niet in woorden uit te drukken! Jullie hebben ons een onvergetelijk weekend bezorgd!

Om de woorden van mijn dochter te citeren: “Dankjewel dat jullie zo goed voor ons hebben gezorgd! En het leukste vond ik dat Joy er was, en het zwemmen en het paard van Sinterklaas.”Elin Veldhuis bewerkt2

 

Giovanni - december 2018

op .

De dag dat we naar Duinrell mochten.
Giovanni wist van niks, stiekem de tassen in gepakt en Giovanni zag niks. Normaal zou hij alles zien namelijk. We vertrokken met de smoes van mama heeft wat gekocht en dat moesten we ophalen. Daar aangekomen was Giovanni nog niet bewust van waar we waren, totdat we zeiden: ‘ga eens lezen wat er op dat bord staat?’. En ja hoor ‘Duinrell.’ ‘Wauw, gaaf, waren Giovanni zijn woorden! Papa en mama zeiden: ‘We blijven het hele weekend hier leuk he?’ ‘Jaaaa, dat vind ik leuk!’

De ontmoeting met Diana was erg leuk en zij bracht ons naar het huisje dat helemaal versierd was en ook vol met allemaal lekkere dingen. Giovanni was heel blij, ook broertje Daley was erg blij en vooral met de ballonnen. Giovanni was zo blij met alles wat hij zag en smikkelde lekker van de pepernoten. Het huisje zag er superleuk uit en we hebben heerlijk geslapen. Wel was Giovanni al vroeg wakker (6:00) en we moesten om 10:00 uur klaar staan voor de verassing maar dat duurde wel erg lang voor Giovanni en Daley. Die konden niet wachten en toen kwam ineens onze eigen Piet aan met echte pietenpakken. Die mochten ze allebei aandoen, ze waren zo blij en verrast.

We zijn met z’n allen naar het park gelopen en we zijn met onze Piet naar de speeltuin geweest en van de hoge glijbaan afgegaan dat was heel leuk! Ook naar het Sinterklaashuis geweest en natuurlijk naar Sinterklaas toe om een knuffel te geven. Ze vonden het prachtig! Daarna zijn we een lekker hapje gaan eten met z’n allen. We kregen lekkere patatjes met wat erbij. Héérlijk vonden ze het en tussendoor ook nog een schminktattoo laten zetten.

Daarna zijn we naar de attracties gegaan en gingen Giovanni en papa en Piet in de Falcon. Wat vond hij het leuk en nog meerdere attracties. Hij ging ook in het treintje samen met z’n broertje. En we mochten met z’n allen met de Pietenparade meerijden, dat was supergaaf. Daarna naar de Sinterklaasvoorstelling, ook hier weer héérlijk van genoten! Giovanni was heerlijk aan het meedoen en genoot er heel erg van. Vervolgens met z’n allen op de foto geweest. Wij zijn daarna nog in een attractie geweest en in de speeltuin. Daarna weer naar het huisje en daar stond een verassing klaar, de tafel was gedekt met gourmetspullen.

Maar voordat we konden beginnen kwam er nog hoog bezoek van Sinterklaas en zwarte Pieten! Wat waren ze blij want Sinterklaas had cadeautjes voor Giovanni en Daley! Wauw wat gaaf zeg. Ze vonden het zo leuk en genoten van elk pakje die ze mochten open maken! Wauw en nog eens wauw! Giovanni heeft zo genoten van de hele dag dat hij tijdens het eten er nog over sprak. Helaas was Daley heel erg moe en die redde het eten niet meer. Die was lekker gaan slapen en droomde lekker over alles wat hij mee had gemaakt, want hij riep nog in zijn slaap ‘Piet’ hahaha. Giovanni, mama en papa genoten heerlijk van het eten en later op de avond nog een chippie en daarna lekker naar bedje want Giovanni was erg moe.

Ook de laatste dag hebben we flink genoten, want de Pieten kwamen langs het huisje en wat zien we? Wauw, een paard in de tuin en niet zomaar een paard, maar het paard van Sinterklaas, Amerigo! Ze hebben het paard geaaid zo lief! We zijn met z’n allen gaan zwemmen en ze vonden het allebei heerlijk. Ook wij als papa en mama genoten er zeker van!
We zijn daarna weer naar het park gegaan en onze Piet ging gezellig weer met ons mee naar de attracties ,want Mama moest ook in de Falcon. Hahaha, we hebben ook weer genoten van de Parade. Ook daarna zijn we weer in een attractie geweest met de Pieten, wel 2x achter elkaar!

En daarna was het weer tijd om naar het huisje te gaan en in te pakken om naar huis te gaan. Iedereen stond klaar om ons uit te zwaaien. Oh wat was dat leuk, en mama moest wel even een traantje laten want we vonden het FANTASTISCH! De Kinderen hebben genoten en heel veel plezier gehad in alles! We hebben genoten van alles en dankbaar dat we dit mochten mee maken! Dit waren dagen om nooit meer te vergeten! Dank jullie wel!!combifoto Gioviani

 

 

Nancy - oktober 2018

op .

Na een lang en zorgelijk ziekenhuisverblijf in maart 2018 had Nancy wel een wensdag verdiend. Tijd voor iets leuks! Helaas was Nancy in juni nog te zwak om een dag de deur uit te gaan. De voorbereidingen met Diana werden opgepakt en het idee van de geplande Wensdag werd alvast medegedeeld. Zo kon ze in ieder geval beginnen met dromen. Dat deed ze niet alleen, want haar “BFF” Kevser mocht ook mee. Beide meiden zitten bij elkaar op school op OLS De Recon, een school voor langdurig zieke kinderen.

En toen was het eindelijk zover! Zondag 11 november werd onvergetelijk. De dag begon pittig omwille van de zware aanhoudende hoestbuien. Gelukkig stabiliseerde dit en kon de dag nu echt beginnen. Verpleegkundige Hadjar ging ook mee. Kevser zat al klaar in haar Frozenjurk. Nancy stuurde haar moeder nog even naar boven om zich om te kleden, want ook mama moest er feestelijk uitzien. De mentor, Galina Ball, was ook best een beetje zenuwachtig om wat er hen allemaal te wachten stond.

Daar ging de deurbel. Luuk, de chauffeur, had zijn rijcapaciteiten wel bewezen, want in zo’n klein straatje keren met een witte limo kan lang niet iedereen. Tenminste niet zonder schade. Lakei Bas en fotografe Patricia waren ook van de partij. De rit naar Theater Het Kruispunt in Barendrecht verliep in stijl, met appelbubbels en snoepjes!
Door Diana werden we warm onthaald en verwend met allerlei lekkers. Een zeemeerminnentaart, croissantjes, cup cakes, chocolaatjes en vooral veel glitters! Daar kun je achteraf nog dagenlang van genieten, want je vindt ze overal!
Na wat gesmikkel werden Nancy en Kevser meegenomen om de verrassing voor te bereiden. Toen ze terug kwamen was het plaatje helemaal compleet, Kevser verkleed als Elsa en Nancy gehuld in een prachtige zeemeerminnenjurk. Ook de moeder van Nancy genoot zienderogen en kon de zorgen nu eventjes loslaten.

Voor de voorstelling begon, mochten we nog even een kijkje nemen achter de schermen. Ontzettend bijzonder want op zo’n podium mag je normaal nooit komen. Even kennismaken met zeemeermin Elize en tovenaar Titus, om daarna een mooie groepsfoto te maken. De meiden hadden hun plekje op de eerste rij alvast gekozen. Iedereen keek zijn ogen uit tijdens de musical. Er werd gelachen en een traantje weggepinkt bij sommige nummers. Want eerlijk is eerlijk, we zitten daar niet zomaar.

Terug boven moesten Nancy en Kevser even bijkomen. Nog wat lekkers eten en drinken en daar werden ze alweer verrast door de cast die nog even kwam napraten. Beide meiden werden nog verwend met cadeautjes.Toen Kevser aangaf dat ze die Elize-pop ook wel erg leuk vond, twijfelde Titus geen moment en spurtte naar beneden om dit te regelen.

De betrokkenheid van de theatermensen was hartverwarmend. Het werd al snel duidelijk dat de acteurs hun korte pauze opofferden voor ons, want een half uur later begon de volgende voorstelling alweer. The Show must go on!

Tegen 17.00u was duidelijk dat de vermoeidheid de overhand nam. We konden nog genieten van heerlijke patat en kaassoufflés en toen was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Alles inladen en instappen maar! Met gesloten ogen en voldaan zat Nancy in de limousine naar huis. Kevser zat er hyper naast en stond te popelen om alles aan haar grote zus te vertellen.

Diana, Bas, Patricia en Luuk, het is hartverwarmend om te zien hoe groot jullie inzet en passie is om dit te kunnen realiseren. Buiten het feit dat alles zo goed was geregeld, springt het enthousiasme en de zorgzaamheid er bovenuit.
Jullie hebben Nancy en haar moeder een fantastische, even zorgeloze dag, bezorgd. Eentje om te koesteren. Ik ben dankbaar dat ik erbij mocht zijn.IMG Nancy

 

Vrolijke Nieuwsbrief

Voer je voornaam in

Voer je achternaam in

Voer een geldig e-mailadres is

Invalid Input