Emma - december 2017

op .

Er was eens een meisje wat Emma heet, ze was zes jaar. Op zondag 17 december 2017 gebeurde er iets geweldigs!

Om half elf staat er ineens een witte limousine voor haar huis. Ze loopt samen met haar familie en haar oma meteen naar buiten, waar een heuse Lakei Danielle op haar wachtte. Deze lakei was gezonden door Britt die voor de stichting Een Lach voor een dag alles regelt. Ook was er een chauffeur die Remon heet. Er werd een rode loper neergelegd en daarover liepen we met zijn allen naar de limo. Emma vond het enorm spannend en was erg onder de indruk. ( haar ouders, zus en oma ook) We reden door ons dorp naar de snelweg en Emma zei dat ze niet wilde weten waar we naar toe zouden gaan, en zich wou laten verrassen.

We kwamen aan in Waalwijk bij Theater de Leest, nog steeds wist Emma niet wat er zou gaan gebeuren. We werden ontvangen door de directeur van de Leest en Britt, en tevens stonden Jet en Michel twee fotograven klaar. Wat een welkom, wat een lieve mensen. Er werden eerst wat foto’s gemaakt bij de limo, waarna we over de rode loper naar binnen mochten lopen.

Binnen aangekomen stond er een prachtig gedekte tafel voor ons klaar, met heerlijke boterhammen en vele lekkere dingen. En als grote klapper een prachtige taart met Emma haar naam erop en vuurwerk! Wat een verrassing! Na heerlijk te hebben gegeten, mocht Emma mee met Britt. Ze mocht mee naar haar eigen VIP room. Daar aangekomen kreeg Emma een prachtige Grietjesjurk. En een tas vol prachtige cadeautjes. Ze kwam terug naar de prachtig versierde tafel en toonde vol trots haar prachtige jurk. Emma was enorm onder de indruk en was er even stil van. Wij hebben zo genoten van haar stralende ogen.

Nadat Emma even tot rust was gekomen mochten we met zijn allen gaan kijken naar de VIP room, en nog even later mochten we mee naar het podium. Daar stond de volledige cast klaar van Hans en Grietje. Emma werd daar zo ontzettend liefdevol ontvangen, dat ze er een beetje verlegen van werd. Maar door de leuke en lieve cast werd ze goed opgevangen en werden er prachtige foto’s geknipt en weer zagen wij een stralende Emma. En wat hebben we er van genoten. Daarna mochten we plaats nemen in de zaal, Emma vond het super spannend, maar na de opening ging ze helemaal op in het verhaal. Ze zat op een gegeven moment zo hard te schateren, dat ik tranen in mijn ogen kreeg. Dat was lang geleden dat wij die lach gezien hadden en wat hadden we die gemist. Wat een prachtige dag was dit.

Na de voorstelling was er een feestje in de open ruimte, dat was voor Emma te druk. Daarom gingen we weer bij de versierde tafel zitten. Daar werd een grote stapel pannenkoeken gebracht dat was een schot in de roos Emma vond het heerlijk! En niet veel later kwam de hele cast ook nog naar de feesttafel en gingen Hans en Grietje gezellig bij Emma zitten. Wat vond Emma dat geweldig, en weer kwam er een tas met prachtige cadeautjes tevoorschijn. Emma vond het fantastisch. En toen het tijd was voor de cast om weer weg te gaan heeft ze iedereen een dikke knuffel gegeven.

Daarna was het tijd om richting huis te gaan, maar buiten mocht Emma eerst nog een fles kinderchampagne laten knallen. Dit vond ze super spannend. Nog een paar foto’s vanuit het limo dak en op het dak en daarna weer richting huis.
En op de weg naar huis was Emma moe van haar speciale dag. En voor wie denkt dat sprookjes niet bestaan, dit was een sprookje dat werkelijkheid werd voor een klein meisje wat Emma heet.

Wij zijn de stichting, iedereen die deze dag heeft mogelijk gemaakt zo enorm dankbaar. Jullie hebben Emma het gevoel gegeven speciaal te zijn op een goede manier, niet door haar ziek zijn maar gewoon als Emma. Deze dag zullen wij nooit meer vergeten, Dank jullie wel.
En Emma.......... die droomt nog verder over deze prachtige dag!Emma

Vrolijke Nieuwsbrief

Voer je voornaam in

Voer je achternaam in

Voer een geldig e-mailadres is

Invalid Input