Evi - december 2017

op .

Na vandaag kan ik iedereen die twijfelt of sprookjes bestaan het verlossende antwoord geven, Ja ze bestaan. Hoe ik dat weet? wij hebben er vandaag één geleefd! En dat dankzij Dittie die ons hiervoor opgegeven heeft.

10.20 uur stopt er een lange roze limousine voor ons huis. Onze meiden staan al voor het raam met grote ogen te kijken! De deurbel gaat en als de deur opengaat staat daar een lakei met de naam Piet. Na ons voorgesteld te hebben worden we door de lakei naar de limousine geleid. Buurtbewoners staan toe te kijken, te zwaaien en je ziet sommige even een foto maken.

Daar zitten we dan in een prachtige auto, waar al gelijk duidelijk wordt dat dit een onvergetelijke dag gaat worden. Kinderchampagne, frisdrank ,tv en lampjes je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Onder het genot van wat te drinken rijden we naar de Leidse Schouwburg.

Daar staat de goede fee van dit verhaal op ons te wachten Diana. Diana is een vrijwilliger van stichting “Lach voor een Dag”. Zij heeft voor ons deze hele dag georganiseerd. Na een zeer warm onthaal door Diana en het personeel van de schouwburg worden we naar onze privé tafel geleid.

Een tafel vol snoep, koek, broodjes en allemaal drankjes. Er hangen ook twee kerstmutsen klaar voor de meiden met hun naam erop. Na heerlijk wat versnaperingen worden we gevraagd mee te gaan. We belanden uiteindelijk backstage bij de kleedkamers. Er is een deur met Evi haar naam erop. Als we naar binnen gaan zien we twee kostuums hangen en de make up tafel is gevuld met schmink spullen. De meiden worden omgetoverd tot twee grietjes en worden prachtig geschminkt. Een echt verkleed en glitter festijn, de meiden stralen en wij genieten.

Als we weer terug naar onze tafel gaan lopen we langs het podium waar je decorstukken ziet staan en hoort dat de cast aan het inzingen is. We drinken en snoepen wat en voor je überhaupt de ene verrassing hebt laten inzinken worden we al weer meegenomen naar de volgende.

Daar staan ze dan na een warm onthaal door de cast onze twee meiden op het podium. Ze mogen alles van dicht bij bekijken en één van de castleden die Titus speelt neemt de meiden mee een decor stuk op - om te ervaren hoe dat is. Wij vinden het bijzonder indrukwekkend en dat doet tóch wel wat met je.

Na al deze belevenissen gaan we ook naar de musical Hans & Grietje kijken. De Leidse Schouwburg is zo’n mooie zaal, we hebben goeie plaatsen. Wat een geweldige kindermusical met echt hilarisch grappige stukken erin, afgewisseld door leuke liedjes. We genieten alle vier en er wordt heerlijk gelachen. Wat fijn om zo intens te kunnen genieten, vandaag draait het echt om ons gezin.

Na de voorstelling krijgen we nog bezoek van de gehele cast. De meiden krijgen cadeautjes, er worden foto’s gemaakt en er is nog even tijd om te kletsen. Ook wordt er nog een grote bittergarnituur gebracht.

Als het weer tijd is om te gaan worden we weer door onze lakei en Diana naar de roze limousine gebracht, voor we instappen ontkurken we nog even de fles kinderchampagne.

Moe maar zeer voldaan rijden we in stijl naar huis onder het genot van een drankje. Je kunt eigenlijk niet bevatten wat er allemaal gebeurd is. Een dag in een sprookje geleefd. Even geen ziekenhuis, even niets hoeven regelen, een dag die voor Evi georganiseerd is maar door de wijze hoe dit gedaan is voelen we ons allen even bijzonder.

Bedankt Diana, lakei Piet, Erna de chauffeur, Van Hoorne Entertainment , Leidse Schouwburg , de gehele cast van Hans en Grietje en alle andere betrokkenen die bij gedragen hebben aan deze dag.

Al jullie inzet maakt niet alleen een Lach voor een dag maar voor ons een eeuwige lach die altijd zal verschijnen als we terug denken aan deze bijzondere momenten!IMG 7865 Small

 

Vrolijke Nieuwsbrief

Voer je voornaam in

Voer je achternaam in

Voer een geldig e-mailadres is

Invalid Input