Luca - december 2018

op .

Jaaa! Eindelijk was het zo ver. Na het contact met Marjanne van Stichting Lach voor een dag mochten we onze koffers inpakken en richting Duinrell vertrekken. Het was nog even spannend geweest of het allemaal wel door kon gaan, omdat Luca in de weken daarvoor niet helemaal fit was en tot grote ramp onze auto ook nog kapot ging. Ow jeej, wat nu! Gelukkig kwam het allemaal goed, konden we de auto van Kelly lenen en na school vertrokken we naar Duinrell.

Daar aangekomen stonden Marjanne en nog meer mensen van de stichting ons al op te wachten voor een warm welkom. Zij brachten ons naar ons huisje waar alles prachtig versierd was en vol lekkers stond. Papa las de brief voor, er stond in dat we de volgende ochtend om 10.00 uur klaar moesten staan voor een verassing. Spannend!

De volgende ochtend waren we al vroeg wakker. Regelmatig zagen we een piet voorbij lopen waar de kids uitbundig naar zwaaiden en ‘hoi piet!’ naar riepen. Om 10.00 uur kregen we bezoek van de stichting, zij hadden piet Celine meegenomen plus 2 prachtige pietenpakken die Luca en Katelynn mochten aantrekken. Niet veel later stonden opeens 2 stalpieten met Amerigo voor de deur. Wauw, dat maakte indruk! Amerigo, het paard van Sinterklaas, gewoon bij ons, en dan mag je hem ook nog eens voeren!Daarna gingen we, samen met piet Celine die de hele dag met ons meeliep, het park in. Als eerste in het reuzenrad. “Wat? Gaat piet er ook mee in? OMG gaaf!” De kids vonden het prachtig. Lees hier het complete verslag.Luca collage

Daarna gingen we, samen met piet Celine die de hele dag met ons meeliep, het park in. Als eerste in het reuzenrad. “Wat? Gaat piet er ook mee in? OMG gaaf!” De kids vonden het prachtig.
Daarna gingen we even de speeltuin in, Luca wilde heel graag wat dingen aan Piet Celine laten zien. Vlak naast de speeltuin was de stal van Amerigo. Het paard van sinterklaas dat bleef toch speciaal dus stonden we ineens bij Amerigo. Stalpiet vond het enthousiasme zo leuk, dat we met hoge uitzondering een meet and greet met Amerigo mochten. Amerigo werd naar achter de stal gelopen waar de kids mochten voeren, hoeven lakken, heel veel aaien en knuffelen, ze vonden het ontzettend speciaal. Wie kan nou zeggen dat ze het paard van de Sint hebben verzorgd!

Het huis van Sinterklaas en zijn pieten lag tegenover de stal dus besloten we om daar ook een kijkje te nemen. Het begon met pietenles, dus hup allemaal aan tafel en leren maar. Daarna door naar de kokspiet die kon goochelen! Dat was wel heel interessant! Daarna door naar de slaapkamers, de inpakkamer met pakjeskluis en als laatste een onderonsje met Sinterklaas himself!

Daarna was het al weer tijd om een hapje te eten. Piet Celine genoot even van haar welverdiende pauze en wij van de geweldige lunch die de stichting georganiseerd had. Na de lunch gingen we gezamenlijk naar de paradewagens. We mochten namelijk in de optocht meerijden! Luca voelde zich net als een koning, ‘iedereen kijkt naar mij!’, en zwaaide en swingde vrolijk in het rond. Na de parade konden we alle wagens bekijken. Papa deed nog een poging om in de kart van Piet Verstappen te stappen maar was bang dat hij er niet meer uit kon komen, oeps! Daarna gingen we samen met piet Celine in de achtbaan en liepen we verder naar de volgende verassing. We mochten als echte vips door een speciale ingang naar het Sisasinterklaasconcert, de kids kregen prachtige lichtjesstaven en dansten samen met piet Celine vrolijk mee met de liedjes, vlak voor het podium. Op het einde werd er nog een foto gemaakt.

Na de voorstelling zijn we weer naar het sinterklaashuis in geweest om de goocheltrucs van kokspiet opnieuw te bekijken en hebben we nog een keer Amerigo begroet, ook zijn we nog een paar keer achter elkaar in de achtbaan geweest en hebben we gezellig wat gedronken met de mensen van de stichting en de pieten. Daarna hebben we nog wat spelletjes in de speelhal gedaan en zijn we terug naar het huisje gelopen. Daar stond alles klaar voor een gezellig avondje gourmetten! We namen voor die dag afscheid van piet Celine die ons de volgende ochtend weer op zou komen halen en praten nog wat na over de geweldige dag. Tot Sinterklaas met zijn pieten ineens op de deur bonkte. Ze kwamen langs en hadden prachtige cadeaus meegenomen. ‘Dankuwel Sinterklaas!’ ’s avonds zijn papa en Katelynn nog even een uurtje gaan zwemmen.

De volgende ochtend om 10 uur stonden de stalpieten, kokspiet en piet Celine samen met Amerigo op de stoep om ons op te halen. Als eerste ging Katelynn samen met papa en piet Celine in de achtbaan die over de kop gaat. ‘Dat was gaaf!’ Daarna gingen we naar de andere achtbaan waar we met een heel groepje pieten wel een stuk of 6 keer achter elkaar in zijn geweest. Luca vond al die aandacht fantastisch! Toen weer door naar het Sinterklaashuis, waar Luca en Katelynn hun truckje met het ei (wat ze die avond ervoor cadeau hadden gehad) aan de kokspiet en Sinterklaas lieten zien. We zijn nog een keer bij Amerigo geweest, zijn in stijl (golfkar) naar de botsauto’s vervoerd, hebben gefietst, Piet Celine is met Katelynn in de zweefmolen geweest en later nog een keer met papa in de achtbaan over de kop. We maakte samen met piet Celine nog een leuke foto van onze schaduw op de muur en gingen daarna met Piet Celine en Kokspiet nog een paar keer in de achtbaan. Hoewel het eigenlijk de planning was om wat eerder naar huis te gaan, zijn we door de gezelligheid van Piet Celine, kokspiet en de mensen van Stichting lach voor een dag, alsnog tot sluitingstijd gebleven.

Oeps! De tijd vloog voorbij maar het was zo onwijs gezellig en de kids voelden zich beide zo bijzonder en hebben zo genoten van alles wat ze hebben meegemaakt dit weekend. Ook papa en mama hebben ontzettend genoten en zijn Stichting lach voor een dag, alle vrijwilligers, Marjanne en Piet Celine (ze was zo lief en niets was te gek voor haar) onwijs dankbaar voor alle bijzondere/gezellige momenten, de gastvrijheid, de organisatie zodat wij ons nergens zorgen over hoefde te maken! Dankjewel allemaal! We zullen dit weekend niet vergeten en hebben veel mooie foto’s om als herinnering naar terug te kijken. Bij vertrek werden liefdevol uitgezwaaid door alle mensen die betrokken waren bij dit weekend.

Op 6 december ontvingen we nog een persoonlijk filmpje van onze piet Celine en kokspiet. Ze zeiden Luca en Katelynn gedag, stonden op het punt om met de boot naar Spanje te vertrekken en hoopte hen volgend jaar nog een keer ergens tegen te komen. Zo ontzettend lief!
Nogmaals Dankjewel allemaal namens ons alle vier! We zijn inmiddels een paar dagen verder maar zijn nog steeds aan het genieten. Het was fantastisch!

Vrolijke Nieuwsbrief

Voer je voornaam in

Voer je achternaam in

Voer een geldig e-mailadres is

Invalid Input