Emma - augustus 2020

op .

Wij mochten als gezin met onze 3 kinderen waarvan Emma als eregast een hele bijzondere dag op Avonturenboerderij Molenwaard beleven. Eigenlijk was Emma’s wensdag begin van dit jaar gepland en zouden wij naar de musical van Sesamstraat gaan, maar die dag viel net in de coronaperiode en is daarom uitgesteld.

Met het voorstel van de Avonturenboerderij waren wij uiteindelijk heel blij. Voor ons gezin met 3 kleine kinderen van 7 jaar (Emma), 5 (Eefje) en 1 (Sam) was er geen betere bestemming geweest.

Wij werden in de ochtend opgewacht door Monique en lakei Larissa van stichting ‘Lach voor een Dag’ die ons meteen welkom lieten voelen en ons naar een speciale kamer brachten met lekkernijen en mooie aankleding. Wat ons ook meteen opviel was het bijzonder vriendelijke personeel op de boerderij. Iedereen heette ons welkom en wenste ons een leuke dag toe.

Wij kregen drinken aangeboden en bespraken wat wij die dag gingen doen. Alles kwam aan bod en al snel werd duidelijk dat wij waarschijnlijk niet aan alles toe zouden komen omdat er zoveel te doen en te zien valt op de boerderij. De hoogtepunten waren voor onze kinderen toch de shows van Fien en Teun en Peppa Pig.

Wij liepen eerst langs de dieren. Onze jongste vond de kippen fantastisch die overal vrij rondliepen maar ook het voeren van de geitjes was zowel spannend als leuk. Monique en Larissa namen de tijd om op de kinderen in te gaan en hen alles rustig te laten zien en wij als ouders hadden het gevoel het af te kunnen geven en genoten heel erg de kinderen zo te zien genieten.

Vervolgens gingen wij met de trekkers rijden. Sam die net in de autofase zit kon zijn geluk niet op. Daarnaar mochten de kinderen op een pony rijden, dat was vooral voor Eefje een bijzondere ervaring. Emma kon niet aan alle activiteiten deel nemen maar ze was heel erg op haar gemak en keek rustig rond. Het park is mooi opgezet waardoor ze niet overprikkeld raakte. Ze genoot van de zon op haar gezicht en de koele wind door haar haar.

Bij het rijden met de pony kar kon ze met papa mee op schoot en Eefje mocht de kar sturen. Sam was net aan zijn slaapje begonnen om zijn net opgedane indrukken te verwerken.

 Een ander hoogtepunt was de heerlijke picknick die met veel liefde bereid was. Wij hebben ontzettend gesmuld en het regenbuitje tussendoor kon de pret niet drukken en was ook al snel weer voorbij.

Daarna gingen wij naar de show van Fien en Teun kijken met als hoogtepunt de persoonlijke Meet & Greet met Fien en Teun aan het eind. In het begin best spannend maar al snel voelden de kinderen zich op hun gemak en kregen Fien en Teun een high five en een knuffel.

Met de boot waar zelfs Emma in haar rolstoel op kon, gingen wij naar de Peppa Pig show waar aan het einde een leuke verrassing op de kinderen wachtte. Iedereen kreeg een goed gevulde tas met mooie aandenkens mee naar huis.

Wij en de kinderen zullen deze dag niet vergeten, wij zijn verwend met heel veel liefde en aandacht, lekker eten, lieve mensen om ons heen en een hele hoop cadeautjes. Eefje wil haar boerderijdiploma trots op school laten zien en wij weten nu al dat het Fien en Teun boek nog vele keren thuis gelezen gaat worden. Ook met het kostuum van Fien kan de dag nog vele keren herbeleefd worden.

De begeleiding die wij kregen van Monique en Larissa was heel liefdevol en professioneel, de dag vloog echt voorbij en wij zullen de komende dagen nog veel over al die mooie momenten praten. De kinderen zullen nog een hele tijd nodig hebben om al de indrukken te verwerken.

Gelukkig is de boerderij niet te ver van Amsterdam waardoor wij komend jaar nog een keer terug kunnen komen om ook de dingen die wij nu niet gezien hebben nog te kunnen ontdekken.

Contact

Stichting Lach voor een Dag
Postbus 146
3360 AC Sliedrecht

T. 0184 - 417 066

Een kind aanmelden? Klik hier
Voer uw naam in a.u.b.
Voer een geldig e-mailadres in a.u.b.
Invalid Input
Invalid Input
Schrijf uw bericht a.u.b.
Beveiligingscode:
Invalid Input

Vrolijke Nieuwsbrief

Voer je voornaam in

Voer je achternaam in

Voer een geldig e-mailadres is

Invalid Input