Skip to main content

Uitgelicht

James

Vrijdag, 8 september, halen we rond half drie onze oudste twee kinderen, Liam en James, op van de speciale school in Amsterdam. De jongste, Jack, zit al achterin de auto met alle spullen. ‘Gaan we naar Fien en Teun?’, wordt er gevraagd. Ja, we gaan een heel weekend naar Fien en Teun! Alle drie de jongens zijn enthousiast. Onze auto zit tjokvol, de dakkoffer ook, het lijkt wel alsof we op vakantie gaan. En zo voelt het ook een beetje, het is namelijk ook nog eens prachtig weer! We rijden op ons gemak naar vakantiepark Molenwaard en stoppen onderweg nog even om wat te eten. 

Eenmaal aangekomen bij het vakantiepark melden we ons bij de receptie. Het is best druk, want er komen veel gezinnen aan in het park. We zijn vlot aan de beurt en... we worden herkend! We krijgen een warm welkom en alles wordt netjes uitgelegd. Onze verpleegkundige Claire is inmiddels ook gearriveerd om ons te helpen. Vanwege het warme weer en de samenstelling van ons gezin krijgen we een huis in de Dorpstraat van het park: Rosa de Koe. Een perfecte locatie: een speeltuintje in de achtertuin en allerlei activiteiten in de ‘voortuin’. Optredens van Fien en Teun zijn goed te zien en ook de cafetaria en het winkeltje zijn dichtbij.

Als we in het huis komen brengen we al onze spullen naar binnen en we zien allemaal cadeautjes liggen voor de jongens. Ze raken niet uitgekeken. En dat is niet alles: de koelkast is gevuld met lekkere dingen en er liggen snacks klaar op het aanrecht. Heerlijk. We eten ’s avonds lekker in het restaurant op het park en genieten van het mooie weer. De jongens spelen in de Dorpstraat op het podium en bij de fonteintjes. Uitgeteld maken we ons klaar om te gaan slapen. Het is prima toeven in het huis en iedereen slaapt gelukkig rustig.

De jongens ’slapen uit’ deze zaterdag en we starten rustig op. In het huis lag een tegoedbon voor croissantjes en bolletjes uit het winkeltje en een fles verse melk. In de koelkast lag al allemaal beleg, dus we hadden een heerlijk ontbijt.

Na wat medische handelingen bij onze zoon hebben we rustig aangedaan en zijn we richting de Avonturenboerderij van Fien en Teun gereden. Weer prachtig weer. Een strakblauwe lucht en een mooi zonnetje. Het was maar een klein stukje met de auto, we waren er zo. Daar werden we opgewacht door Tanja (vrijwilliger van de stichting) en Lindsey (lakei). Na een korte kennismaking gingen we richting onze eigen VIP room! Lekker makkelijk, hier konden we onze spullen makkelijk kwijt. Een fotograaf voegde zich bij ons om mooie herinneringen vast te leggen. Er kwam een prachtige taart tevoorschijn en we hebben allemaal een stuk taart gegeten. james Lach voor een Dag lage resolutie

Daarna zijn we op pad gegaan met lakei Lindsey. We begonnen met een show van Kikker en zijn vriendjes. Na de show mochten we als eerste met Kikker op de foto, we hoefden niet te wachten! Lindsey hielp ons bij alles: eerder in attracties, spullen tillen en verkoelende drankjes in de warmte. Ze was al snel goede maatjes met onze jongste zoon.

Samen met Claire, onze verpleegkundige, hadden we een heleboel handjes om van alles te regelen en iedereen in de gaten te houden. Alle hulp is zó fijn! We hebben geracet op fietsjes, gereden in een paard en wagen, beestjes gezien, in een fruitkist een parcours afgelegd, gereden op een pony en nog veel meer. De show met Fien en Teun was ook geweldig. De jongens mochten -uiteraard- op de voorste rij zitten. Ze genoten zichtbaar. En niets was te gek: we aten lekker pannenkoeken, we stopten heel vaak om wat te drinken in het warme weer en uiteraard ook nog ijs! In het park kwamen we het andere wensgezin ook nog even tegen in de schaduw tijdens een drankjes-break.

Wat een mooie dag, wat indrukwekkend dat dit allemaal voor je geregeld wordt en zelf niets hoeft te doen. Niet alleen fijn voor de jongens, maar ook wij als ouders genieten daar enorm van. 

Aan het einde van de middag zijn we moe en voldaan teruggereden naar het vakantiepark. Onze jongens hebben even gerust en daarna was het weer spelen geblazen! Er is van alles te doen en het is superschoon. Voor ons huis in het park was natuurlijk veel te doen. We hadden de beste plaatsen om de parade van Fien en Teun te zien. Daarna hebben de jongens lekker gespeeld en ook de fontein was weer favoriet. Weer hebben we in het restaurant gegeten en na het eten zijn we gaan spelen in de speeltuin bij het restaurant van het park.

Op weg terug naar het huis was het inmiddels al wat rustiger geworden in de Dorpstraat en dus was er lekker veel ruimte om te spelen bij de fonteinen. Liam en Jack vonden het heerlijk. James profiteerde van een rustige glijbaan voor zich alleen en ging buurten bij onze gezellige Belgische buren. Het voelde echt als vakantie! En zoals het ook een beetje hoort: ietsjes later naar bed!

De volgende ochtend, zondag, werd er ontbijt aan huis verzorgd. Dozen vol met lekkers voor ons allemaal. Croissantjes, broodjes, beleg, sapjes, eieren, melk… alles wat je nodig hebt voor een uitgebreid ontbijt. Claire heeft de spullen van James opgeruimd en alles klaar gemaakt voor vertrek. Papa heeft daarna alvast wat spulletjes gepakt, zodat we niet alles tegelijk hoefden te doen. De jongens wilden uiteraard weer spelen en zijn met Claire en papa naar buiten gegaan om te spelen. Mama heeft daarna de rest van de spullen gepakt.

Op het podium in de Dorpstraat werden shows gegeven. We konden met Stip de pony op de foto. Daarna gaven Liam en Jack nog een showtje op het podium met James als toeschouwer. We kwamen verschillende medewerkers van het park tegen die wisten dat we met de stichting op bezoek waren in het park. Zo leuk om even een praatje te maken!

We hebben rustig de auto ingepakt, want het weer was weer fantastisch! Zon, zon en nog eens zon. 

In de middag zijn we rustig op huis aangegaan. Zo was er nog genoeg tijd om alles weer uit te pakken en iedereen in het ritme voor de maandag te krijgen. Een gewone week met school, werk en ziekenhuis afspraken wachtte weer op ons. Lekker opgeladen door een fantastisch weekend waren we er klaar voor!

Lach voor een dag? Lach voor een weekend! Bedankt voor een heerlijk weekend voor ons allemaal waarbij het ons aan niets ontbrak. Een prachtige ervaring die niemand ons afneemt en ons voor altijd bij zal blijven.