Skip to main content

Uitgelicht

Lieva - oktober 2023

Een verslag  van de fantastische wensdag voor Lieva. 
Lieva (7 jaar) heeft taaislijmziekte en is daardoor ongeneeslijk ziek.

Op 15 oktober werd Lieva ontzettend in de watten gelegd door alle mensen van stichting Lach voor een dag. Met in het bijzonder Tanja, die deze dag mogelijk heeft gemaakt. En Veronique die heel de dag voor de meisjes klaar stond. 

Het leuke was, niet alleen Lieva werd verrast. Maar haar beste vriendinnetje en liefste nichtje mochten ook mee. Ook grote zus Roos mocht mee. En natuurlijk papa en mama. Op zondag 15 oktober, kwam smorgens al de vraag van de meiden. Wat gaan we vandaag doen? Wij wisten al dat we op werden gehaald met een heel speciaal vervoersmiddel.

Ik verzon dat we misschien vanmiddag even samen naar een speeltuin konden gaan. Dat zou dan ongeveer rond 13 uur zijn na het middageten. Natuurlijk ging dat niet gebeuren. Want om 13 uur zou er een limousine voor onze deur staan. 

De ochtend was om, we aten even boterhammen en al snel was het 13 uur en hoorde we dat er een limousine in de straat reed. Wat??? een Limousine?? Waar dan?

Wow hij stond bij ons in de straat. Bij ons voor de deur.... 

Lieva en Roos waren nog steeds beduusd. Huh, voor wie zal die zijn?
Tot er een Lakei uitstapte en een rode loper uitrolde. 
Ze vroeg, wie is Lieva?

Lieva werd stil. En stak haar hand in de lucht. Ga je met ons mee in de limousine wij zorgen voor een dag vol verrassingen vandaag.  Wauw dat was te gek. 

Daar kwam het vriendinnetje en nichtje ook al aan als verrassing en Roos was ook super blij dat we allemaal mee mochten in deze super fantastisch lange auto. 

In de limousine waren allemaal mooie lampjes aan. En er was drinken en wat lekkers voor ons allemaal. Het feest was al begonnen. 

De lakei vertelde toen waar we naartoe gingen. ‘We gaan met zijn allen naar de musical van Rapunzel.’ Dat is leuk!

We reden naar het theater in Weert.  Daar werden we al opgewacht door Tanja en de fotograaf.  Want papa en mama hoefde vandaag geen foto's te maken, dat werd voor ons gedaan.  Dat was fijn!

We gingen naar boven bij het theater en daar was speciaal voor Lieva een VIP-room gemaakt. Er hingen ballonnen, slingers, en er stond een super mooie en heerlijke Rapunzel taart. Jammieeeej.

De meisjes kregen allemaal een Rapunzel jurk en glitters en make up op. We dronken lekker een glaasje fris en toen was het al bijna tijd voor een meet en greet met Rapunzel en de Prins.

Wij mochten als enige op het podium kijken. Iedereen stond klaar voor ons om ons te ontvangen. Lieva mocht zelfs mee de toren in samen met Rapunzel. Het was werkelijk te gek.

Toen begon de show al bijna. We werden naar een speciaal plekje gebracht, helemaal bovenin het theater. Daar kregen alle meisjes nog een mooie lichtjes ster om mee te kunnen zwaaien. 

We hebben heel veel gelachen met de show. Wat was dat grappig zeg.  Na de show was er nog een moment alleen voor Lieva dat ze op de foto mocht met iedereen.  Zo speciaal allemaal. Toen ze aankwamen hadden ze voor allemaal nog een zak met cadeaus meegenomen. Het kon niet op.De meisjes wisten niet wat hun overkwam. 

Na dit alles, hadden we honger gekregen en werden we verrast met een luxe etentje in het centrum van Weert. Het was een dag met een gouden randje. 

In de limousine naar huis, kiepten de dames allemaal een voor een om. En was het muisje stil. De volgende dag zei Lieva,; ‘mama dat was de leukste dag ooit. ‘

Dankjulliewel stichting lach voor een Dag. We zullen jullie nooit vergeten. 

LIeva foto vk

Het fotoboek wat we erna nog hebben gekregen wordt vaak bekeken.