Skip to main content

Uitgelicht

Jana - maart 2024

Wij zijn terug van een fantastisch mooi emotioneel weekend op Familieresort Molenwaard. 
Een paar maanden geleden werden we gebeld door Monique, met de mededeling dat zij, samen met Ramona, ons hadden opgegeven bij stichting lach voor een dag. Een stichting die zorgt dat gezinnen, met een ziek kindje of gezinslid, eventjes kunnen lachen en genieten. Super verbaasd dat we door anderen waren opgegeven.


In de maanden daarna volgden verschillende telefoontjes met Dineke van stichting lach voor een dag. We hoorden dat we een heel weekend naar Familieresort Molenwaard mochten. Naar Fien en Teun. De voorpret kon beginnen, want we besloten dit niet tegen de kindjes te vertellen. 
Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver, we haalden de kindjes uit school, en in de auto, die al volgeladen was, vertelden we ze dat we naar Fien en Teun gingen. Jony haar reactie was onbetaalbaar. Huilen, blijdschap. En Jana schreeuwde  van blijdschap.
Daar aangekomen wachtte Dineke van de stichting ons op en begeleide ons naar ons huisje. Bij binnenkomst zagen we dat er balonnen stonden, cadeautjes voor de kinderen, eten voor ons. Ongelofelijk. Die dag lekker in de speelschuur gespeeld en natuurlijk Fien en Teun al gezien. 

Jana wensdag lach voor een dag vierkant


Zaterdag was de wensdag. We zouden om half 9 aan het huisje opgehaald worden voor het ontbijt. Door Dineke en ons boerinnetje Danielle, die de hele dag bij ons bleven en ons zouden ontlastten voor een dag. De klik met Danielle en de kinderen was er meteen.
De kindjes kregen ook nog super mooie hoodies met hun naam. Na een heel erg uitgebreid ontbijtbuffet en geschminkt te zijn geworden door Danielle, was het tijd om naar de bus te gaan.
Op naar avonturenboerderij Molenwaard. Allebei bij Danielle aan een hand en niet meer loslaten. Wilden de kindjes ergens kijken, ging Danielle mee. We wisten niet wat ons gebeurde. Loslaten. Wat was dit fijn voor ons. Dineke regelde alles. Lekker pannenkoeken eten. Wat een mooie dag.

Om 3 uur ging de bus terug en konden we even rusten, want om 5 uur was de Fien en Teun parade. Springende en lachende kindjes, ons hart groeide. Na de parade, gingen we, met nog andere gezinnen die daar waren door de stichting, allemaal samen eten. Kindjes spelen, een lekker buffet, ennnnn nog op de foto met Fien en Teun. Plus nog een tattoo van Fien en Teun. Wat werden we verwend. We werden en soms ongemakkelijk van. Nadat we terug naar het huisje waren kwamen Dineke en Danielle nog met een zak cadeautjes voor de kinderen. Zo ontzettend veel hebben we gekregen.
Maar wat hadden we op een dag een klik met Dieneke en Danielle. Alsof we elkaar al heel lang kenden. 


Zondag zijn we nog fijn gaan spelen en naar de boerderij geweest. Na de nodige traantjes, weer terug naar Maastricht.
Voor ons was het mentaal een zwaar weekend. Dat we opgegeven waren door Monique en Ramona. Praten over Jana en Jony, over ons gezin. Zo een bijzonder weekend.
Monique en Ramona, nooit verwacht, dank jullie! 
Van Hoorne wat hebben jullie een mooi bedrijf, alles zo mooi verzorgd, zo rustig, zo vriendelijk.
Stichting lach voor een dag, dank, dank.
En vooral Dineke en Danielle. Jullie hebben ons heel diep geraakt in ons hart. Wat voelden we ons op ons gemak bij jullie en wat hebben we mooie gesprekken gehad. Dank jullie!!!